Виж топ техниките за боядисване на великденски яйца, с които със сигурност ще впечатлиш твоите близки и приятели

Великденското яйце е символ на живота и прераждането. С наближаването на Великден, все повече хора се замислят кой метод да използват при боядисването на яйцата, за да бъдат те пъстри и красиви.

Има десетки начини за боядисване на яйца, но ето някои от тях, които дават най-интересни резултати.

Със стикери и лепяща хартия

Преди да боядисате яйцата, изрежете цвете или друга формичка от лепяща хартия и я залепете. Боядисайте, оставете да изсъхне и отлепете. Там, където е била хартията, ще остане бяло. Същите отпечатъци може да направите и с различни листа, цветя и стръкчета. За да ги закрепите за яйцето, трябва да го увиете в част от чоропогащник, който да пристегнете с конец.

Декупаж

Може да украсите яйцето като използвате малка по размер салфетка, която да поставите върху него, може да изрежете и отделни елементи от салфетката и да ги залепите върху яйцето. Изпънете салфетката по повърхността на яйцето, така че тя да бъде гладка и без гънки и внимателно нанесете лепило върху изображението, като за целта може да използвате и разбит суров белтък.

Напръскани яйца


Потопете четка за зъби в боята и прокарвайки нокът по влакната напръскайте яйцето. Изберете контрастен цвят, който да се различава от основния цвят на черупката. 

С временни татуировки

Колкото и необикновено да звучи, татуираните яйца са истински хит сред подрастващите.

За тях се нуждаеш от т.нар. временни татуировки, които може да откриеш в голяма част от магазините и книжарниците. Така боядисването на яйца ще се превърне в истински празник за децатa, ако им предложиш да ги облепите с татуировки с любимите им анимационни герои например.

Вземете вече боядисано яйце, навлажнете леко черупката на му и залепете временната татуировка. Изчакайте няколко минути и отлепете.

 

С клечки за уши

С меката част на клечките за уши може да оставиш интересни цветни следи върху черупката на яйцето и да създадеш интересни образи върху яйцето.

 

   

На балончета

Любимите найлони за уплътняване на пратки с балончета са добър вариант за артистична украса на яйцата. С тяхна помощ може да получиш изключително оригинални яйца. С четка намажи целия найлон, след което плъзни едно яйце по повърхността му.

 

 

 Боядисване на яйца  с дантела

Всичко от което се нуждаеш е парче дантела, конец и ножица. Увий добре всяко яйце в дантела, стегни с конец или ластик и потопи в боята.

След като извадиш яйцето от боята и махнеш дантелата ще можеш да се насладиш на красиви шарки.

 

 

 

С пяна за бръснене

През последните години този метод стана хит сред голяма част от българските домакини. Нуждаеш се от пластмасов съд или парче фолио, което да покриеш с обилно количество пяна за бръснене. Слагаш от всяка боя, използвайки лъжица и смесваш цветовете с помощта на клечка или дървен шиш.

Оваляй подсушените яйца в получената смес и остави да изсъхнат. След около 2 часа може да отстраниш с памук или мека кърпичка излишното количество пяна. 

Коментари (0)