Твоят домашен любимец може да спаси живота ти! Виж поне 5 начина, по които може да го направи!

Всеки обича своите сладки косматки членове на семейството. Старае се нищо да не им липсва. Те отговарят със същата любов и признателност. А дали знаеш, че могат да спасят живота ти? Да, могат, могат да окажат важност при нужда от спасяването на живота ти.

1. Котките могат да намалят риска от инфарктТи обичаш котката си, тя обича теб. А знаеш ли, че да имаш котка е добре за сърцето? Доказано е, че членовете на семействата, в които има котки, са с една трета по-малка вероятност да получат сърдечен удар.

2. Котките могат да усетят изтичане на газ.Още едно предимство на котките е, че имат изключително добро обоняние и могат да откриват наличието на вредни газове. Ако котката започне да се държи странно и да обикаля около всички прозорци и врати, желателно е да се провери за изтичане на газ.

3. Специално обучени кучетаЗнаеше ли, че има и кучета, които са специално обучени да бъдат в помощ на хора с хронични заболявания. При диабетиците например кучетака помагат, като предупредят собствениците, когато са на прага да изпитат хипогликемичен шок. Хипогликемията означава ниски нива на кръвната захар, което може да доведе до объркване, припадъци и дори хипогликемична кома. Обучените кучета могат да подушат кетоните, които тялото произвежда, когато има ниска кръвна захар и да предупреждават, преди да стане твърде късно.

4. По-добрият бебефонКогато в семейството се появи новият член, домашният любимец приема бебето като неизменна част то него. Има домашни любимци, които пазят зорко малкото човече, дори когато останалите членове от семейството спят. Те ще ви предупредят, ако нещо, каквото и да е, не е наред.

5. Кучетата подсилват имунната система.Всеки, който живее с алергии или астма, много добре знае, че тези заболявания могат да бъдат животозастрашаващи. Напоследък има проучвания, които доказват, че кучетата могат да засилят имунната система и да намалят риска от развитие на някои от видовете алергии и астми.
Коментари (0)