Те нямат телефони, компютри и последен модел дрехи, но въпреки това са много по-щастливи от теб!

Фотографът и учен Хамид Сардар – Афкхами  е подбрал специална колекция от снимки на номадското племе Дукха, което живее в северна Монголия.  Знаеш ли за него? То наброява около 400 човека, които живеят ден за ден.  Това племе разчита за своето препитание на стана мигриращи елени.Те са опитомили елените, като ги развъждат, яздят, използват ги за мляко, сирене и кожи. За съжаление това племе и неговият начин на живот е на път да изчезне, защото и популациите на елените намаляват. Основен източник на доходи са туристите, които идват за да видят северните елени, да ги пояздят и да хапнат сирене.Те не разполагат с последни модели телефони, компютри и други технологии, но въпреки това са щастливи с начинът си на живот. Би им се искало само да се запази популацията на елена и туристите да продължат да ги посещават. 

 

 

Фотографът Хамид Сардар – Афкхами работи за Харвард. Той е решил да документира живота на това необикновено племе, преди то да изчезне. В допълнение към прекрасните фотографии, този фотограф е решил да създаде и документален филм за племето Дукха.

Източник: hamidsardarphoto.com (h/t: mymodernmet)Интересни ли ти бяха снимките? Знаеш ли за други подобни племена, които са на път да изчезнат? Красива ли е природата? Би ли яздил елен? Според теб без технологии по-лесен и спокоен ли е живота? Сподели това с приятели и виж те какво мислят!

Коментари (14)