Този мъж мразеше всички дебели и надебеля умишлено с 35 килограма!

Всичко започва с една луда идея: какво ли е да си дебел? Това, което за мнозина е всекидневно състояние, е напълно непознато за Дрю Манинг (36), защото той е фитнес инструктор от Ийгъл Маунтън, Юта, САЩ. Той не разбира дебелите хора и вярва, че те са мързеливи и само си намират оправдания.

"Той е пичът, когото всички мразят, защото за него не е мъчение да извая плочките върху корема си", казва неговата съпруга. Ходи редовно във фитнес залата и се храни здравословно. Изглежда като Аполон. Държи се арогантно с хора, които нямат като неговото тяло. Когато види човек с наднормено тегло, си мисли: "Този трябва да е много мързелив". Дрю вярва, че повечето просто нямат желание да спортуват. 

 

01

Но това становище не му помага в работата, защото хората, с които тренира, възприемат държанието му като недружелюбно и демотивиращо.  Дрю осъзнава, че трябва да разбере хората по-добре, за да може да им помогне. Да види всекидневната битка, която водят дебелите във фитнес студиото, през техните очи.

Дрю взима съдбоносно решение, носещо големи последствия за него и неговото тяло: Спира да ходи във фитнес студиото и започва да се храни със сладки неща, бърза и нездравословна храна. Той иска да надебелее, защото само така ще може да разбере по-добре хората, които искат да отслабнат. Съпругата му документира как за 6 месеца наддава 35 килограма и заприличва на сумо боец. В последствие Дрю се чувства емоциалнолно сгромен и безсилен. Мотивацията му да се занимава със спорт е равна на 0 след тези 6 месеца.

Въпреки всичко тръгва пак по пътя, който ще му върне здравото тяло. Заменя сладките неща с уравновесена и здравословна храна и отслабва първия месец с 10 килограма. След общо 6 месеца без неща, които го правят дебел, с усърдни тренировки и много зеленчуци, си възвръща топ-формата обратно. 

03

Изведнъж разбира защо е толкова трудно за дебелите хора да отслабнат. На тях им липсва енергията, за да ходят всеки ден на фитнес. Дрю разбира колко е трудно да събереш мотивация само, за да вдигнеш една гиричка, за редовен спорт и здравословно хранене да не говорим. 

Въпреки че си е възвърнал старата форма, изведнъж има новооткрит респект за тези хора, които започват да се занимават със спорт. Битката срещу килата е голяма и много трудно може да бъде спечелена от сам човек. Но той сега знае как може да им помогне, защото е "ходил 6 месеца с техните обувки". 

04

Пътешествието към едно толкова дебело тяло го е променило. "Станал е по-човечен", казва съпругата му и се усмихва. Вече не е толкова арогантен и разбира колко е трудно, рязко да се отслабне.

Ако искаш да видиш какво е постигнал Дрю за една година, виж следващото видео:

 

 

Сподели това пътешествие на един човек, който за една година си направи доброволно бирен корем и се върна обратно към плочките.

Коментари (1)