Тяхното кученце не е глухо, но никога не отговаря, когато го викат. Когато разбират защо го прави? Всички са изненадани!

Всички ние, които обичаме животните, сме на мнение, че всяко едно от тях е специално и има нужда от много грижи и любов.
Днес ще ти разкажем една история, за един голдън ретрийвър на име Станли, който е малко по-специален от другите животни. Станли е осиновен от приют и става член на семейството на двойка, която има и други домашни любимци, съответно има опит в обучението на кучета.

Семейството се опитва да научи Станли на елементарни команди като „стани“, „седни“, „донеси“, „дай лапа“, обаче сладкият голдън ретрийвър упорства и не се подчинява.

Кучето обича да прави много бели и има навици, които не са характерни за повечето кучета. Станли развива обсесивно-компулсивно рутиннно поведение за събиране на някои играчки и предмети около къщата, включително плюшена играчка и дистанционно управление – при това всеки следобед. Стопаните отбелязват, че кучето много се смущава и ядосва, ако не може да открие всичките предмети. Това тревожи семейството и решават да му направят тест, те от самото начало знаят, че техният нов домашен любимец е специален, но не знаят точно какво му има. Правят му различни изследвания – зрение, слух, всичко се оказва нормално. Тогава решават да го подложат на по-сериозни изследвания.

Оказва се, че кучето наистина е със специални нужди. Говори се, че кучетата имат средно IQ на интелигентност, но при Станли след редица тестове се установява, че е много ниско – това се дължи на неговия инат и може би кръвосмешение. В крайна сметка, никой не може да каже на какво се дължи нравственото поведение на Станли, но това по никакъв начин не отказва семейството, напротив те са готови да осигурят всичко необходимо за тяхното специално куче, защото то вече е част от семейството, а и се разбира много добре с останалите домашни любимци. Така двойката го дарява с много търпение, любов и разбирателство.

В заключение семейството споделя, че въпреки всичко много обичат своето куче, защото то е добро и е донесло много любов, забавление и щастие в дома им.

Коментари (0)